WatchOS 4: dit moet je weten

Apple Watch OS
De nieuwste softwareversie voor Apple Watches komt eraan!

Zojuist heeft Apple tijdens het WWDC-evenement bekendgemaakt dat watchOS 4 eraan komt. Het horloge krijgt onder andere een nieuwe wijzerplaat, die ook nog eens ondersteund wordt door de persoonlijke spraakassistent Siri. Dankzij deze toevoeging krijg je als gebruiker automatisch de belangrijkste info te zien van je applicaties.

Een geinige toevoeging is de introductie van Woody, Jessie en Buzz Lightyear van Toy Story die ieder hun eigen watchface krijgen.

Ook is er een grote focus op sport dit jaar. De Workout-applicatie is vernieuwd om een betere gebruikservaring te geven. Daarnaast is er in watchOS 4 ruimte voor een verbeterde Muziek-app. watchOS 4 synchroniseert automatisch je favoriete nummers en albums, inclusief de albumhoezen. Begin je met een workout, dan kun je je Apple Watch zo instellen dat automatisch de muziek start aan het begin van je workout.

In watchOS4 is er voor ontwikkelaars de mogelijkheid om bluetooth-accessoires te gebruiken om applicaties te verbinden, waardoor de Apple Watch een stuk multifunctioneler wordt. Een andere vernieuwing is het verticale scroll-dock waar je door je recent gebruikte applicaties kunt swipen.

Een ontwikkelaarsversie van watchOS 4 verschijnt later vandaag. De officiële update komt in de herfst van dit jaar naar de eerste en tweede generatie Apple Watch-producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *