We kijken 6 miljard uur aan YouTube-video’s per maand

Justice Beaver
En dan te bedenken dat YouTube pas iets meer dan acht jaar geleden in een garage werd opgericht door een drietal voormalig Paypal-medewerkers. Het kan hard gaan.

1 miljard per maand

YouTube laat in haar jaarlijkse kijkcijferpresentatie weten dat ze de mijlpaal van 1 miljard unieke bezoekers per maand hebben bereikt. Ruwweg 15% van de wereldbevolking checkt minstens één keer in de 30 dagen content van YouTube. Redelijk bizar. En die bezoekers kijken maandelijks zo’n zes miljard uur aan videocontent weg. Volgens de door Google opgeslokte videodienst een stijging van 50% ten opzichte van vorig jaar.

Kwaliteit stijgt

Een andere opmerkelijke trens is dat de videocontent steeds professioneler wordt. Dit komt omdat grote productiebedrijven als Time Warner, The Chernin Group, Bertelsman, Discovery Communications en Comcast steeds vaker en steeds meer in bedrijven investeren die content maken voor YouTube. Een ander voorbeeld is DreamWorks Animation, dat onlangs het populaire tienerkanaal Awesomeness TV heeft overgenomen.

YouTube lijkt voorlopig nog niet uitgegroeid te zijn.
[gv data=”HATLbI-Np1E”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Er zijn zoveel voorbeelden van enorme successen die feitelijk ooit heel eenvoudig klein begonnen zijn en een hoog “why didn’t I think of that” gehalte hebben. Youtube is daar ook een voorbeeld van. Ik doe iets verkeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *