We zijn allemaal hetzelfde op Instagram [video]

We zijn allemaal hetzelfde op Instagram
Toch?

Wie een toeristische attractie bezoekt maakt in veel gevallen precies zo’n foto zoals je ‘m kent van Google of andere sociale media. We kopieëren het allemaal. Meestal staan we er zelf ook op, als herinnering dat je op die plek bent geweest. Wie op sociale media op bepaalde hashtags gaat zoeken komt soms lachwekkende overeenkomsten tegen. Dat is pecies wat videomaker Oliver gedaan heeft. Zijn bevindingen heeft hij samengevat in een filmpje.

Aan de hand van Instagram foto’s werd een reisvideo gemaakt. Omdat ‘iedereen’ dezelfde foto’s maakt, was het voor Oliver slechts een kwestie van uitzoeken en aan elkaar plakken. Het resultaat is minder suf dan het klinkt. Hij heeft er namelijk een heel tof resultaat van weten te maken. Allerlei typische vakantiefoto’s, poses en omgevingen van anderen werden gebruikt om de video in elkaar te monteren.

Het filmpje plaatste hij op Vimeo. De video duurt slechts twee minuten, maar zet je wel aan het denken. Misschien de volgende keer toch maar een originele foto maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *