WhatsApp beperkt 'laatst gezien'-status nog meer

WhatsApp beperkt ‘laatst gezien’-status nog meer

WhatsApp beperkt 'laatst gezien'-status nog meer

De berichtengigant WhatsApp past de ‘laatst gezien’- status nog meer aan. Lees hier welke aanpassing je kan verwachten.

Het bedrijf is al langer bezig om allerlei aanpassingen door te voeren. Dit gebeurde eerder ook al bij de ‘laatst gezien’- functie. Nu heeft WhatsApp een privacy wijziging doorgevoerd, om te voorkomen dat mensen op het berichtenplatform de status ‘laatst gezien’ kunnen zien van gebruikers met wie ze nog nooit hebben gechat. De website WABetaInfo merkte dit als eerste op.

WhatsApp- status

Deze functie is handig om te kijken wanneer een contact de app voor het laatst heeft geopend en actief was. Natuurlijk, deze functie kan uitgeschakeld worden, zodat andere contacten niet kunnen zien wanneer ze voor het laatst online waren. Maar de opties van de instelling zijn momenteel beperkt tot ‘Iedereen’, ‘Mijn contacten’ en ‘Niemand’.

Daar komt dus verandering in. Het gaat hier om een privacy- en beveiligingsfunctie. Dit om te voorkomen dat mensen die je niet kent en waarmee je niet hebt gecommuniceerd, je ‘Laatst gezien’-status en online aanwezigheid in de app kunnen zien. Dat vinden veel mensen niet prettig.

Reactie WhatsApp

Het bedrijf heeft een antwoord gestuurd naar aanleiding van deze vondst. WhatsApp zegt dat mensen en bedrijven die een gebruiker kent of eerder een bericht heeft gestuurd, hier niks van merken.

‘Om de privacy en veiligheid van onze gebruikers te verbeteren, maken we het moeilijker voor mensen die je niet kent en waarmee je niet hebt gechat om je laatst geziene en online aanwezigheid op WhatsApp te zien. Dit verandert niets tussen jou en je vrienden, familie en bedrijven die je kent of die je eerder een bericht hebt gestuurd.’ Aldus de berichtendienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *