WhatsApp Business: dit is het verschil met de reguliere versie

Whatsapp Business
Je kunt de app ook zelf testen via de download link.

WhatsApp Business hing al een tijdje in de lucht, maar vorige maand werden de geruchten bevestigd door KLM. Het bedrijf meldde namelijk actief te worden op WhatsApp en onder andere vragen te beantwoorden van klanten en instapkaarten uit te delen. Dat WhatsApp echter bezig was met een zakelijke variant was geen verrassing, alleen een releasedatum was nog onzeker.

In onderstaande afbeeldingen zien we hoe WhatsApp Business zich onderscheidt van de reguliere variant. Nadat bedrijven allereerst een profiel hebben aangemaakt met info over hun bedrijf, hebben ze de beschikking over verschillende statistieken van gebruikers. Dankzij deze APK (via Android Police) kun je ook zelf de app bekijken.

Daarnaast is het mogelijk om geïnteresseerde klanten een geautomatiseerd antwoordberichtje te sturen. Handig wanneer niemand aanwezig is om consumentenvragen te beantwoorden. Ook is er ondersteuning voor vaste telefoonlijnen. Hoewel de reguliere WhatsApp-versie qua uiterlijk niet heel erg verschilt van de zakelijke variant, is het toch mogelijk om beide apps op je smartphone te installeren.

Op dit moment bevindt WhatsApp Business zich nog steeds in de testfase, waarvoor bedrijven zich nog steeds kunnen opgeven. Hoe lang deze testperiode nog duurt en wat de uiteindelijke kosten worden per organisatie, is nog niet bekend. De chatdienst meldt dat de software gratis blijft voor kleine bedrijven, maar de grote jongens (zoals KLM waarschijnlijk) voor de dienst moeten betalen in de nabije toekomst.

Whatsapp Business

WhatsApp Business

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *