Whoops: drone knalt op passagiersvliegtuig in Canada

DJI
Onzorgvuldige bestuurder bevinden zich zeker niet alleen op het asfalt.

Drones zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat is niet zo gek, want de kwaliteit ervan wordt steeds beter en de gewone consument heeft inmiddels een helder beeld van de mogelijkheden. Dat deze relatief nieuwe technologie risico’s met zich meebrengt, blijkt maar weer uit de botsing tussen drone en vliegtuig in Canada.

De Canadese minister van Transport Marc Garneau maakte zondagavond namelijk bekend dat er een drone in aanraking is gekomen met een vliegtuig van Skyjet Aviation op de luchthaven Jean Lesage in het Canadese Quebec. De acht passagiers aan boord konden echter vlekkeloos het vliegtuig verlaten, aangezien er sprake was van ‘slechts’ lichte schade.

De drone vloog rondom de luchthaven op 450 meter hoogte. Volgens de Canadese wet mogen drones niet in de buurt van de luchthaven komen. Vlieg je toch met je drone binnen een straal van 5,5 kilometer, dan riskeer je een boete van omgerekend 17.000 euro of een celstraf.

Het is zeker niet het eerste ongeluk met drones in Canada. Het land heeft dit jaar al bijna 1.600 incidenten met de vliegende apparaten genoteerd staan, waarvan 131 de vliegveiligheid in het geding brachten. Let dus goed op waar je je drone naar toe stuurt.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *