Windows 10 Cloud: Chrome OS concurrent in beeld

Windows Cloud OS
De gelekte afbeeldingen van de speciale Windows 10-versie beloven veel goeds.

Het nieuws dat Microsoft een Chrome OS-concurrent ontwikkelt is slechts een paar dagen oud of er lekken al beelden van het speciale besturingssysteem uit. Windows 10 Cloud is een lichtgewicht versie van de standaard Microsoft-software, vooral gericht op oudere en goedkopere computers in de educatieve en zakelijke sector.

Wanneer je echter kijkt naar de screenshots die gelekt zijn door Windows Blog Italia, merk je dat er op het eerste oog bijzonder weinig verschil zit tussen de Windows Cloud-software en de standaard versie van Windows 10. Aangezien Windows 10 voor velen qua design overzichtelijk is, zien we dit dan ook als een pluspunt. De naam vermoedt dat het om een cloud-powered systeem gaat, maar dit lijkt niet het geval.

De lichtgewicht software onderscheidt zich van de traditionele OS door alleen gebruik te kunnen maken van universele Windows-apps. Hierdoor hoeft er visueel weinig aangepast te worden om het systeem te kunnen draaien op relatief goedkope hardware.

Windows Cloud OS afbeelding

Microsoft weerhoudt zich van elk commentaar op het gebied van hun speciale Chrome OS-concurrent. Het is daarom moeilijk in te schatten wanneer we officieel aan de slag kunnen gaan met Windows 10 Cloud. Verwijzingen in de Windows 10 Creators Update doen echter vermoeden dat de Cloud OS tegelijkertijd met de W10-update in april gelanceerd wordt.

Nog geen reacties

  • @simonklaassen: beetje gekleurde iGlasses op?

   Ik heb zelf geen ervaring met Chrome OS, maar het feit dat de compatibiliteit met de Android apps in de Play Store nu steeds meer gemeengoed wordt (volgens mij heb je nu twéé keer een koude rilling bij het lezen van één zin), belooft veel. Zeker als je daarvoor een laptop gebruikt met een touchscreen.

  • @simonklaassen: Ja OSX, past wel bij mensen die van achteraan lopen houden.
   Sure het werkt maar niks speciaals … Niet voor niets draaien de meesten Windows ernaast.
   Gaming zuigt en hardware is de laatste tijd ook niet meer wat het was.
   Nee, 2012 is echt voorbij.

   Windows is bezig met de toekomst om ook in de cloud iets aan te bieden.

   Ga maar lekker verder met je OSX en IOS, ook al 10 jaar hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *