Windows 10 Creators Update: OS wordt efficiënter

Windows 10
Goed nieuws voor iedere Windows 10-gebruiker.

Nog enkele maanden wachten en dan kunnen we eindelijk aan de slag met de Windows 10 Creators Update. Deze grote vernieuwing komt andere met een Game Modus, verbeteringen aan de Edge-browser, een nachtmodus en nog veel meer. Ook updates downloaden gaat er in de toekomst een stuk efficiënter aan toe.

Het Unified Update Platform van Microsoft zit namelijk ook bij de Creators Update inbegrepen. Dit platform zorgt er onder andere voor dat updates die in de toekomst gedownload moeten worden significant kleiner worden qua bestandsgrootte. Dit voorkomt dat gebruikers een volledige build van een OS moeten installeren.

Deze feature krijgt de lieftallige naam ‘differential download packages’, een technische term voor ‘ik download alleen wat je nodig hebt’. Een differential download bekijkt welke bestanden al op je systeem staan en gebruikt deze om de nieuwe OS-versie op te zetten.

Natuurlijk zul je voor grote en invloedrijke updates zoals de Creators Update het complete pakket moeten downloaden, maar de volgende feature-updates moeten aanzienlijk kleiner worden, namelijk zo’n 35 procent volgens Microsoft. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op de Creators Update, die in de lente van dit jaar beschikbaar komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *