Windows 10 Creators Update: vernieuwender dan verwacht

Windows 10
Naast een toffe spelmodus gaat de grote update ook niet-gamers voorzien van een waslijst aan handige features.

Een tijdje geleden schreven we al over de speciale high-performance Game Mode van de Windows 10 Creators Update. Hiermee stelt de software je PC of laptop zo af dat je speller zo soepel mogelijk werken. Uit een blogpost van het Windows 10-ontwikkelaarsteam blijkt dat er ons echter nog veel meer handige extra’s zijn te verwachten.

In Windows 10 Insider Preview Build 15019 zet het bedrijf een flinke stap op het gebied van toegankelijkheid voor haaar eigen Edge-browser. Zo kan de browser door de Creators Update e-books hardop voorlezen. Ook zijn er enkele nieuwe emoji aanwezig om je gevoelens te uiten, een nachtmodus én een broodnodige progressiebalk in hoeverre je aangeschafte apps en games zijn gedownload.

In het bericht staan nog veel meer kleine vernieuwingen vermeld, waaronder enkele fixes voor crashende apps, schermflikkeringen en Microsoft Edge niet meer laten crashen bij het delen van PDF-bestanden.

Al deze vernieuwingen tonen aan dat het bedrijf zich dit jaar volledig inzet om Windows 10 geliefd te maken bij haar gebruikers. Zeker na een vervelende beginfase is het zeker niet te veel gevraagd om de software van enkele toffe features te voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *