Windows 10 S kent beperkingen

Windows 10 S
Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft biedt geen totale vrijheid.

Windows 10 S moet dé concurrent van Chrome OS worden. Het systeem komt echter met beperkingen. Zo zal het niet mogelijk zijn om een andere browser in te stellen als standaardbrowser. Je kunt wel een andere browser installeren via de Store, maar deze zul je dus elke keer handmatig moeten opstarten. Daarnaast zal het systeem altijd Microsoft Edge openen bij bijvoorbeeld een .htm bestand.

Fans van Google Chrome of Firefox zullen dit geen prettig nieuws vinden. Aan de andere kant is Windows 10 S een budget-besturingssysteem en dus moet je ook niet teveel verwachten. Niet alleen de browser is pro-Microsoft. Zoekacties gaan bijvoorbeeld via Bing. Google kan niet worden ingesteld als voorkeurs-zoekmachine.

Windows 10 S is dus echt een Microsoft product waar gebruikers min of meer verplicht gebruik moeten maken van Microsoft diensten en producten. Deze basic instellingen hebben zo zijn voordelen. Zo kan het besturingssysteem al na 30 seconden in gebruik worden genomen na installatie. Alles over Windows 10 S lees je HIER.

4 reacties

 1. gek dat dit, en het forceren van bijvoorbeeld Safari nog gewoon kunnen vandaag de dag.
  iets met internet Explorer en een update die gebruikers een keuze gaf in het verleden…

  maar goed… dit is WEL de correcte manier imo. natuurlijk verkoop je je eigen producten op je eigen device…
  maar ik blijf lekker bij de volledige versie van w10 🙂

 2. Het product is nog best prima en zeker als je ‘m voor 999 dollar kunt kopen. Al is dit echt een reden om ‘m niet te kopen. Chrome blijft wat mij betreft by far de beste browser.

 3. Volkomen begrijpelijk dat ze dit doen. Het is in hun belang dat MS Edge en Bing vaker gebruikt gaan worden. Aangezien ze goede stappen bij MS is het aannemelijk om te zorgen dat men ook de programma’s gaat gebruiken die er voor bedoeld zijn.

  Maar zelfs ben ik niet zo’n fan van Edge of Bing. Chrome en Google doen het uitstekend. En anders Safari of Firefox. Die laatste gebruik ik nog wel eens en is bijzonder prettig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *