Windows 8.1 groeit sneller dan OS X Mavericks

Windows 8.1 verslaat Mavericks
Windows 8.1 wist voornamelijk gebruikers van Windows 8 naar zich toe te lokken.

In totaal vond in oktober maar liefst 90,7 procent van al het webverkeer plaats via besturingssystemen van Microsoft, waar de besturingssystemen van Apple maar 7,7 procent wisten te behalen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het onlangs uitgebrachte Windows 8.1 een snellere groei doormaakt dan het nieuwe OS X. Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft wist in de eerste weken 1,72% van de wereldmarkt in te nemen, waar OS X Mavericks 0,84% wist te veroveren.

De groei van Windows 8.1 zorgde echter wel voor een daling bij de andere Microsoft-besturingssystemen: Vista daalde met 0,35%, XP met 0,18% en Windows 8 met 0,49%. Windows 7 is wereldwijd, met 46,4% van de totale markt in handen, nog steeds het meest gebruikte besturingssysteem. Linux is met een kleine daling van 0.04% momenteel in bezit van 1,61% van de totale markt en is na de besturingssystemen van Microsoft en Apple de grootste. Meer gegevens zijn te vinden op Net Applications.

6 reacties

  1. Ik denk omdat 8.1 harder nodig is dan Mavericks. Persoonlijk zie ik het nut niet zo in van Mavericks. Er zijn een paar features die wel handig zijn. Maar het grote nadeel aan Mavericks vind ik dat Apple alle skeuomorphisms weg heeft gehaald. Dat vind ik juist zo mooi aan de agenda app.

    • @dvt093: inderdaad maar dat is (denk ik) gedaan om meer te lijken op iOS 7 waar ze ook allemaal weg zijn en vervangen zijn door “android kopie kopieën” (kopieën van de kopieën die android van iOS6 heeft gemaakt) :p

  2. “Windows 8.1 groeit sneller dan OS X Mavericks”

    Duh, er zijn meer windows 8 machines dan macs geschikt voor mavericks

    “Windows 8.1 wist voornamelijk gebruikers van Windows 8 naar zich toe te lokken.”

    No shit sherlock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *