Worden gaming phones een trend?! Xioami doet mee

Nice!
Waar Asus en Razer over-de-top modellen uitbrengen, komt Xiaomi met een budget gaming phone.

Ik heb moeite om het te begrijpen, maar steeds meer merken komen met toegewijde gaming smartphones inclusief speciale gadgets die het gamen nog prettiger maken. Ook Xiaomi gaat de smartphonegamers proberen over te halen met de Black Shark. Dit kan ‘ie allemaal.

De zwarte haai wordt uitgerust met een Snapdragon 845, een van de betere (gangbare) high-end processoren van dit moment. Verder heeft het toestel een Adreno 630 GPU, 8 GB RAM, 128 GB opslagruimte (niet uitbreidbaar?!) en een batterij van 4000mAh. Het scherm is ongeveer 6-inch en heeft een resolutie van 2160×1080.

Maar de Black Shark zou geen gaming smartphone zijn zonder over-de-top te gaan. Volgens Xiaomi heeft hij namelijk ’s werelds eerste liquid cooling-systeem in een smartphone. Hierdoor zou de performance van de processor (tot 2,8 GHz) met relatief lage temperaturen kunnen worden opgevoerd.

Verder is het Chinese merk niet te beroerd om er een leuke gadget bij te leveren, en wel een controller die je aan de telefoon aansluit. Nou ja, controller is een groot woord, want met de module krijg je er een thumbstick bij (om mee te lopen), maar verder geen fysieke knoppen of zo.

Nu, aan de ene kant is dit daarmee een behoorlijk karige toevoeging, maar aan de andere kant ben ik sowieso tegen dergelijke hulpmiddelen omdat je een oneerlijk voordeel hebt in vergelijking met je plebs tegenstanders die alles met virtuele knoppen moeten doen en zo een hoop schermruimte opofferen. Daarnaast is het behoorlijk achterlijk dat het toestel geen uitbreidbaar geheugen heeft. Als je al toegewijd gaat gamen op je smartphone, dan wil je toch zoveel mogelijk games kunnen opslaan? Okay, de Asus ROG heeft dat ook niet, maar die komt tenminste nog in een uitvoering met 512 GB opslagruimte.

De Black Shark is al een half jaar uit in China, maar komt op 16 november naar een hoop landen in Europa, waaronder ook Nederland en België. Over de Black Shark Helo heeft het bedrijf nog niets gezegd. In principe is dat de Pro-versie van de Black Shark met meer RAM en een iets eleganter design. Hoeveel het toestel precies gaat kosten is niet bekend, maar geschat wordt dat hij voor zo’n €400 euro over de toonbank gaat. Niet slecht, dus.

Voor datzelfde geld heb je al een current gen console waar je Red Dead Redemption 2 op kunt spelen, maar hey, Fortnite is ook leuk…

Foto @Xiaomi

4 reacties

 1. ‘Als je al toegewijd gaat gamen op je smartphone, dan wil je toch zoveel mogelijk games kunnen opslaan?”

  De PS4 en Xbox One worden og met een 500gb hardeschijf verkocht, en de Switch zelfs 32GB (wel uitbreidbaar natuurlijk).

  Maar de games voor die systemen zijn 100x groter! (soms zelfs letterlijk!).
  In dat opzicht moet 128gb (voor een budget toestel!) toch eigenlijk wel meer dan genoeg zijn 🙂
  Uitbreidbaar is daarentegen eigenlijk wel echt een must in vrijwel elk apparaat…
  Interresant toestel wel. Ik hoopdat Gaming phones een ding worden, en Gaming op phones ook serieuser word. weg gaat het toch niet, dus dan hopelijk beter.

  • Klopt maar voor een paar tientjes meer heb je een terrabyte. En zoals je zegt is dat wel allemaal uitbreidbaar.

   Zeker, het is een budgettoestel dat hier en daar de kantjes eraf moet lopen om betaalbaar te blijven, maar het is inderdaad een must voor ieder apparaat en bij een gaming phone wat mij betreft des te belangrijker. Ik bedoel, je koopt geen gaming phone en nog een iPhone erbij voor je foto’s en filmpjes. Het is een concept dat gamen en je smartphone samen moet brengen, dus wat mij betreft ook de opslagruimte van die twee!

   Hoe dan ook, ik begrijp niet waarom iemand 400 dollar (of zelfs richting de duizend voor de Asus ROG) zou betalen terwijl je voor dat geld respectievelijk een krachtige console of een game PC kunt kopen. Ja, je bent mobiel en je hebt het altijd bij, maar ten koste van wat? Graphics, online mogelijkheden, comfort (tenzij je peperdure modules koopt, die je een oneerlijk voordeel geven over je tegenstanders) en ga zo maar door.

 2. Echt serieus gamen vraagt om een echte controller voor input. Of dat nou een muis, joypad, joystick of wat dan ook is.
  Puur op een touchscreen blijven vele games steken in ‘geinig’ segment en meer niet.
  Enkelt de swipe generatie games zullen het goed doen.

  • @turbobrick: Ik hoop dus dat dit soort toestellen meer games als PUBG en Fortnite kan brengen, Dat het gebruikelijker word om met analog stick en buttons te spelen. optioneel zoals ook hier het geval blijft.
   Pubg was de eerste mobile game die ik heb gespeeld die eigenlijk niet onder doet ten opzichte van de cnsole versie. Hiervoor had je allemaal games als “modern combat” Waarbij mensen daadwerkelijk denken dat het over PS2 kwaliteit games heen gaat! >.<
   Maar vergeten dat de levels extreem linear en scripted zijn, extreem kort, enemy AI om van te huilen, en ga zomaar door. Ik hoop dat gaming phones een steuntje in de rug zijn voor meer Console/PC ports die ook echt fijner speelbaar zijn. Pookjes/Muis is inderdaad een must voor lopen/aimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *