Wordt HP’s nieuwste telefoon een flop?

De HP Elite x3 smartphone
En gaat Windows hiermee ten onder?

Eerder dit jaar meldde we al dat HP het laatste redmiddel zou worden van de Windows Phone. Bronnen maakte bekend dat de opvolger van HP’s Elite x3 misschien niet zo prijzig is, maar hiervoor krijg je wel een goedkopere mid-range telefoon met Windows.

Het grootste verschil zit hem in de processor. Waar de HP Elite x3 nog een Qualcomm Snapdragon 820 series processor heeft, krijgt de nieuwe telefoon een processor van 600.

Midranges telefoons hebben ook vaak maximaal 3GB aan RAM geheugen. Gelukkig is dat genoeg voor het programma van Windows, ook wel Continuum genaamd, waarmee je je telefoon als tweede beeldscherm kan gebruiken door hem aan je computer vast te maken of een speciaal dockingstation te gebruiken. Continuum heeft werkt namelijk al op een Snapdragon 617, 2GB RAM geheugen en 16GB intern geheugen. We hoeven dus niet bang te zijn dat we deze leuke feature niet meer kunnen gebruiken.

Het meest interessante aan de nieuwe smartphone zijn de nog experimentele ‘legacy’ win32 apps die je erop kunt starten.

De verwachting is dat de nieuwe smartphone van HP zal worden getoond aan het publiek op het Mobile World Congress volgend jaar in Barcelona.

Mocht je niet kunnen wachten op deze telefoon, dan kun je nog altijd deze aanpasbare Windows phone kopen van het Japanse NuAns.

2 reacties

  1. Too little too late !

    KANSLOOS.

    Mooi ding, echt waar maar nogmaals±

    Je OS (en dus ook je telefoon) is net zo goed als je software/apps.
    En we weten allemaal dat Windows Phone DOOD is, en daar doet geen telefoon ter wereld ook maar iets aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *