WTF video: EA ontwikkelt zelflerende Battlefield 1 AI speler

EA ontwikkelt zelflerende Battlefield 1 AI speler
Daar krijgen ze bij EA vast een gevoel van ‘pride and accomplishment’ door.

Een van de meest gevreesde gevolgen van kunstmatige intelligentie is dat deze op een dag zo slim en sterk is dat het de mensheid kan doen vervagen, vergelijkbaar met de Terminator-films. Voor nu staat de AI echter nog in de kinderschoenen. Desalniettemin doet het geliefde EA een poging om AI een podium te bieden in een van haar topspellen.

Het ontwikkelaarsteam heeft namelijk zelflerende AI spelers gemaakt voor Battlefield 1. Er komt dus geen script of iets dergelijks meer aan te pas. Aan de hand van ontdekken en het analyseren van de (menselijke) tegenstanders bouwt de AI-speler(s) zijn eigen vaardigheden op.

Het speciale SEED-team van EA (Search for Extraordinary Experiences Division) heeft de AI gebaseerd op Alphabet’s Deepmind. Deze technologie leerde zichzelf aan hoe het oude Atari games moest spelen. Het SEED-team was benieuwd in hoeverre complexe titels als Battlefield 1 te behappen zijn voor het systeem.

Het resultaat zie je in onderstaande video. De deelnemers verzochten om de AI speciaal te markeren, wat als compliment wordt gezien door SEED-topman Magnus Nordin. Ze vielen volgens hem na verloop van tijd vrijwel niet meer op met afwijkend gedrag. Helemaal perfect is de techniek zeker niet, maar de potentie is er.

[gv data=”ZZsSx6kAi6Y”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *