Xbox-baas Don Mattrick weg bij Microsoft

Xbox-baas Don Mattrick weg bij Microsoft
De storm van kritiek die Microsoft’s game-afdeling over zich heen kreeg na de onthulling van de Xbox One móest gewoon leiden tot rollende koppen. Dat voelde je aan alles. Inmiddels is de man achter de Xbox One vetrokken: Don Mattrick heeft zijn biezen gepakt.

Dat meldt AllthingsD. Of hij vrijwillig weg is gegaan bij de techgigant uit Redmond, of dat dit onder lichte dwang gebeurde, is nog niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat Microsoft’s Interactive Entertainment Unit even geen baas meer heeft.

Don Mattrick was degene die beslist geen punten onder gamers scoorde toen hij zei dat men maar lekker een Xbox 360 moest kopen voor offline gaming, en daarna nog eens vol in de verdediging schoot over de prijs van het apparaat. Vorige maand trok hij in een brief namens Microsoft het boetekleed aan en maakte bekend dat tweedehands games tóch doorverkocht kunnen worden, en de console slechts één keer verbinding met het internet hoeft te maken.

Maar het kwaad was wellicht al geschiedt. De Playstation 4 is officieel de publiekslieveling en Don Mattrick schijnt straks een positie te krijgen bij Zynga, de makers van het welbekende (geef maar toe) Farmville. Men speculeert dat de CEO-positie voor Mattrick wordt gereserveerd.

Don Mattrick is overigens niet de eerste hoge pief bij Microsoft die het Xbox One debacle niet overleeft. Microsoft’s Creative Director Adam Orth maakte eerder net de verkeerde opmerkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *