Xbox One eindelijk leverbaar: 10 dingen die je moet weten

Xbox One Launch Day
Vandaag is het dan eindelijk zover! De eerste exemplaren van de Xbox One zullen uitgeleverd worden. Officieel moeten we in Nederland nog tot 2014 wachten, maar er zijn manieren om dat te omzeilen.

Microsoft heeft er voor gekozen om de introductie van de Xbox One in fases te laten verlopen. Vandaag wordt de nieuwe spelcomputer in 13 landen gelanceerd en begin 2014 volgt de rest, waaronder Nederland en België. De belangrijkste zaken die je moet weten met betrekking tot de introductie zetten we even op een rijtje.

Xbox One Day One Edition
De speciale uitvoering van de Xbox One is helaas al uitverkocht, maar mensen die deze versie gereserveerd hebben krijgen in elk geval gratis het spel FIFA 14 erbij.

Prijs
Microsoft heeft een prijskaartje van €499 aan de Xbox One gehangen en dat is €100 meer dan een PlayStation 4 kost. Volgens Microsoft wordt de Xbox One niet met verlies verkocht, in tegenstelling tot de PS4.

Kinect
De Xbox One zal niet leverbaar worden zonder Kinect. Dat verklaart ook gelijk (deels) waarom de Xbox One duurder is dan de PlayStation 4.

Nog niet leverbaar in Nederland
Helaas zitten Nederland, en België, niet bij de landen waar de Xbox One direct op de markt komt. Microsoft spreekt zelf over ‘snel in 2014’ en in de wandelgangen horen we halverwege maart 2014.

Wel te koop in Duitsland
Als je geen zin hebt om nog maanden te wachten dan kan je alvast terecht in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Je moet bij het opstarten dan wel een update installeren die de online-verplichtingen en de regiolock weghaalt.

Al sneller voor de lancering
Voordat Microsoft de Xbox One uberhaupt op de markt had gebracht werd de snelheid van de CPU en GPU al opgekrikt. Tot het laatste moment werd er alles aan gedaan om het uiterste uit de Xbox One te halen.

23 spellen beschikbaar
Op het moment dat de Xbox One op de markt komt, vandaag dus, zijn 23 spellen direct beschikbaar en er staan momenteel zo’n 50 spellen in de planning. Volgens Microsoft zijn 38% van de games exclusief voor de Xbox One gemaakt. Exclusieve titels zijn onder andere Dead Rising 3, Forza Motorsport 5 en Ryse: Son of Rome.

Dure controller
Eerder deze week werd bekend dat Microsoft het astronomische bedrag van $100 miljoen heeft gestoken in de ontwikkeling van de controller die bij de Xbox One hoort. Best veel geld voor een stuk zwart plastic.

Tweedehands Xbox One-games
Hoe het straks precies gaat met tweedehands spelletjes is niet volledig duidelijk. Volgens Microsoft wordt het mogelijk om een spel ook op een tweede Xbox One te installeren, maar dan moet er wel een bepaald bedrag betaald worden. Hoe hoog dat bedrag is weten we nog niet.

Witte Xbox One
De mensen die betrokken waren bij de ontwikkeling van de Xbox One hebben van Microsoft een witte Xbox One gekregen met de inscriptie “I made this”. Onlangs werd er eentje via eBay verkocht voor 8.400 euro.

[lg_folder folder=”Windows/Xbox_One/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *