Xbox One verkopen lopen ver achter op die van de PS4


Microsoft heeft sinds de introductie van de Xbox One vijf miljoen exemplaren geleverd. Dat zijn er bijna de helft minder dan van de Playstation 4.

Dat staat in het nieuwe NPD (New product development) resultaat van maart op de Microsoft site. Hieruit blijkt dan ook dat de verkopen van de Xbox One ver achter lopen op die van de Playstation 4, die sinds de introductie al zeven miljoen exemplaren wist te verkopen. Hierbij gaat het ook nog eens om verkopen aan de consument terwijl het bij de Xbox One om leveringen aan winkels gaat.

Het verschil komt waarschijnlijk doordat de Playstation 4 in veel meer landen beschikbaar is. Zo zal de Xbox One pas in september in Nederland te koop zijn. Er worden ook nog steeds meer Xbox 360 spellen verkocht. In maart van dit jaar waren dat er maar liefst 2,7 miljoen terwijl er maar 1,4 miljoen Xbox One spellen werden verkocht in dezelfde maand. Titanfall is het best verkopende spel op de nieuwe console.

Volgens Microsoft zijn er ook positieve dingen te melden. Zo hebben gamers al meer dan een miljard uur gespeeld op de Xbox One en verkoopt de console 60 procent sneller dan de Xbox 360.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *