Xbox One wordt minder evil: Kinect-camera niet verplicht

Xbox One wordt minder evil: Kinect-camera niet verplicht
Het strenge beleid rondom de Xbox One wordt steeds verder afgebrokkeld. Eerst kwam Microsoft al terug op het feit dat de gamemachine permanent online moest zijn, nu is het ook niet langer nodig om de Kinect-module aangesloten te houden.

Microsoft-topman Marc Whitten heeft dit laten weten in een interview met ICN. Hoewel het bedrijf uit Redmond de cameramodule die al je bewegingen registreert, constant meekijkt in je woonkamer en naar alles luistert een essentieel onderdeel van de game-ervaring moet worden, is het niet verplicht om hem aangesloten te houden.

“Je hebt de mogelijkheid om de sensor in de instellingen volledig uit te schakelen. In deze modus verzamelt de Kinect helemaal geen gegevens. Elke functionaliteit die vertrouwt op stem, video, gebaren en meer zal dan niet werken. Je kun de sensor op elk gewenst moment weer aanzetten via de instellingen.”

Microsoft is echter niet van plan om de Xbox One ook zonder Kinect-camera te verkopen. Want ja, het blijft toch een speerpunt van de meeluisterende NSA het Xbox One-geheel.

Nog geen reacties

    • @Yeelen: Wacht, neen, het is toch niet nodig, maar het staat niet uitgelegd in dit artikel.
      Chief Xbox One Platform Architect Marc Whitten: “That said,” he wrote (finally getting point of the original question)”…like online, the console will still function if Kinect isn’t plugged in, although you won’t be able to use any feature or experience that explicitly uses the sensor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *