YotaPhone: zijn twee schermen beter dan één?

Yotaphone: zijn twee schermen beter dan één?
Een scherm aan de voor en achterkant. YotaPhone denkt dat het een goed idee is, en wel hierom.

YotaPhone introduceerde vorig jaar een Android-telefoon met twee schermen. Een regulier 4,3 inch kleurendisplay aan de voorkant, en zo’n e-ink scherm die je ook bij e-readers en de Pebble smartwatch ziet aan de achterkant. Een veelgehoorde kritiek was destijds dat het e-ink scherm niet aanraakgevoelig wsa. Iets waar ze nu verandering in hebben gebracht.

Yotaphone

Op het Mobile World Congress tonen de Russen namelijk een nieuw prototype. Het reguliere scherm groeide naar 5 inch en heeft nu een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, goed voor een pixeldichtheid van 442 ppi. Het e-ink scherm is nu 4,7 inch groot en heeft een resolutie van 960 bij 540, en is zoals gezegd aanraakgevoelig. Dit scherm kan gebruikt worden om notificaties op te ontvangen (email, Facebookberichten, Telegrammetjes) en uiteraard het lezen van boeken. Iets dat op e-ink comfortabeler is, bovendien is het veel energiezuiniger dan een LED of AMOLED scherm.

De telefoon wordt verder aangedreven door een Snapdragon 800-processor met 3 GB aan werkgeheugen, krijgt voeding van een 2550 mAh batterij, schiet kiekjes met 8 en 2 megapixel camera’s aan de voor- en achterkant en draait op de “nieuwste versie van Android”. Wanneer ze ‘m gaan verkopen is nog niet bekend.

Fotocredit: Engadget

[lg_folder folder=”Yota_Devices/YotaPhone_2014_concept/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *