YouTube Live kom Twitch slopen

YouTube
Sinds de populariteit van Twitch – recent door Amazon gekocht voor bijna 1 miljard dollar – weten we dat er een markt is voor gamers die naar andere gamers kijken. Google had zijn oog eveneens op Twitch laten vallen, maar viste achter net net. Mogelijk komen ze nu terug met een eigen livstreamingdienst.

Volgend The Daily Dot, dat zich baseert op anonieme bronnen, werkt Google achter de schermen aan YouTube Live. Een YouTube-afdeling die zich focust op livestreams van games/gamers en professionele e-sport wedstrijden. Daarmee zou YouTube Live een directe concurrent worden van Twitch.

De site meldt dat YouTube meer over de dienst bekend zal maken in juni, als gamebeurs E3 in Los Angeles van start gaat. Tot die tijd houdt Google de kaken stijf op elkaar.

Eén reactie

  1. Beetje laat, alle grote youtubers zitten al op twitch. Daar naast valt er via twitch meer geld te verdienen dankzij een gunstiger verdienmodel voor de streamer. De kans dat dit een succes word voor youtube is niet heel groot als je het mij vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *