Zeker: HTC gaat de Nexus 9 maken

Nexus-9
Het hing al langer in de lucht, maar nu is het zeker: HTC gaat samenwerken met Google om de Nexus 9 op de markt te brengen.

De originele Nexus One werd ook door HTC gemaakt in 2010, maar daarna werd het lang stil op Nexus en HTC-gebied. Volgens de bronnen van The Wall Street Journal vliegen HTC-werknemers heen en weer tussen de kantoren van Google en HTC, om samen aan het nieuwe 9-inch toestel te werken. Dit sluit naadloos aan bij eerdere geruchten die in de zomer opdoken.

HTC staat niet bekend om tablets
Wellicht is HTC een wat aparte keuze, omdat het bedrijf niet bepaald bekend staat voor het maken van goede tablets, en zich liever focust op smartphones. De keus heeft dan ook een andere reden, volgens een bron. Google kiest bewust vaak verschillende partners om mee samen te werken, zodat één bedrijf geen monopoliepositie krijgt op de markt.

Dat Samsung (maker van de Nexus 10) in dit geval genegeerd wordt, kan hier ook mee te maken hebben. Dit bedrijf groeit namelijk hard in vergelijking met andere Android-fabrikanten, en Google zou die groei niet nog verder willen aanmoedigen door een nieuwe samenwerking aan te gaan.

Voor HTC is het fantastisch nieuws. Terwijl het bedrijf moeite heeft om goede verkoopcijfers te behouden, is het druk bezig om nieuwe gebieden te vinden waar producten voor gemaakt kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wearables. Als de samenwerking met Google net zo goed gaat als bij Asus en de Nexus 7, dan komen er dankzij de Nexus gouden tijden aan voor HTC.

2 reacties

  1. Ik heb nog steeds de eerste tablet van HTC. De Flyer. Geen verkeerd ding, maar hij is relatief zwaar door de ALU unibody, liep achter in specs en was aan de dure kant. Zou wel mooi zijn als er een tablet zou komen in de stijl van de M8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *