Zet o.a. Huawei trend voor opvouwbare telefoon in 2018?

Huawei zegt al druk bezig te zijn met de aankomende trend
Opvouwbare smartphones lijken een ding te gaan worden in 2018.

De smartphonehype van dit jaar is zonder twijfel randloos design, maar de standaard binnen de smartphone-markt is voor volgend jaar ook al zowat bekend: Opvouwbare, buigbare of anderzijds manipuleerbare smartphones. Ook Huawei gaat zich aan het futuristische concept wagen, zo meldt CNet.

Volgens Huawei CEO Richard Yu heeft de Chinese fabrikant al een werkend prototype, maar is het nog niet klaar om aan de buitenwereld getoond te worden. “We hebben twee werkende schermen. Maar er zit nog een kleine kloof [tussen de schermen]. Dat is niet goed, dus we werken nog aan het wegwerken van die kloof.” Het toestel zou volgend jaar al in de winkel kunnen liggen.

Dat lijkt overeen te komen met de mentaliteit binnen het snel groeiende bedrijf. Wellicht heeft het iets te maken met Samsungs opvouwbare Samsung X die mogelijk in 2018 gaat uitkomen. Huawei maakt zich daarentegen geen zorgen over mogelijke concurrentie van Samsung, zo blijkt uit hetzelfde interview met Yu: “We zullen ze sowieso voorbij gaan. Dat is ons lot. Misschien ben ik niet bescheiden… maar niemand kan ons stoppen.”

Wat denk jij, zal de opvouwbare telefoon een nieuw standaard worden binnen de smartphonemarkt? Of is het slechts een gimmick met een zeer beperkte toekomst? Laat het weten in de comments. Check hier bijvoorbeeld wat ZTE met hun Axon M in gedachte heeft. Het grootste smartphonemerk ter wereld, Apple natuurlijk, heeft ook een opvouwbaar toestel op de planing staan. Die ziet er zo uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *