Zo absurd veel Nederlanders gebruiken nog Huawei

Auteur: , 7 Reacties

Je zou zeggen dat Huawei langzaam aan het uitsterven is buiten China maar dat blijkt niet waar te zijn.


Het leek er de laatste tijd op dat Huawei definitief uit het wereldbeeld aan het verdwijnen was nadat de V.S. de oorlog verklaarde met het Chinese bedrijf. Maar hier in Nederland hebben veel gebruikers er geen probleem mee dat het einde van de Google Services nabij is.

Huawei zegt tegenover NU.nl dat er in Nederland nog maar liefst 1,5 miljoen actieve gebruikers zijn met een Huawei-toestel. Ja, in de hoogtijdagen was Huawei het tweede grootste smartphonemerk ter wereld dus van die 18 miljoen potentiƫle smartphone-gebruikers in Nederland zal statistisch gezien een groot deel een Huawei hebben. Toch is het verrassend dat na het hele debacle rondom het Chinese merk nog zoveel mensen hun smartphones gebruiken.

Wereldwijd zou Huawei nog 600 miljoen actieve gebruikers hebben tegenover 68 miljoen in Europa. De meeste van die wereldwijde gebruikers zal daarbij in China zitten, waar het merk uiteraard gigantisch is.

Voor de huidige 1,6 miljoen gebruikers van Huawei is het nog maar de vraag hoeveel impact het gedoe met Google op ze gaat hebben. Het is in principe zeker dat de Google Services er op ten duur niet meer zijn maar de V.S. heeft al laten weten nog niet klaar te zijn met het straffen van het Chinese bedrijf. Het is nog niet bekend wanneer Huawei precies met hun eigen vervangers voor Google komt. Pas dan zal pas echt duidelijk worden of Huawei buiten China nog een overlevingskans heeft.7 reacties

Huawei maakt ook nog steeds prima telefoons. En het overgrote deel van de Huawei en Honor telefoons zal ook nog gewoon zijn voorzien van alle Google diensten. Dus, waarom zou je dus zo’n telefoon willen wegdoen; omdat Trump het zegt?
@rrrobert: Precies ! Velen snappen er geen reet van doen spannend maar 99% van de toestellen hier zijn van VOOR de ban en hebben dus volle service en alles, kort om het raakt ze niet.
Werken prima want anders gebruikte bijna 10% dat ding inmiddels niet meer.

Hoop paniek om niks.
Als de ban blijft dan zal het aandeel wel slinken omdat velen niet zonder Google diensten willen/kunnen.
Ondertussen zijn er zat alternatieven die wellicht nog interessanter zijn zeker nu Samsun zich langzaam uit de markt prijst.

Kijkende naar de Xiaomi Mi10 serie en iedereen kan zien dat het daar best interessant kan worden.
Trotse P10 gebruiker hier, die spoedig overstapt naar een Nova 5T!

Daarnaast ben ik t helemaal eens met wat @rrobert zegt
@toyotafortuner: de vraag is alleen hoelang je dan nog updates ontvangt..de handelslicentie wordt iedere keer met 90 dagen verlengt…als dit stopt, stoppen ook de updates en dan zit jij met je nieuwe Nova 5T…nou heb ik vorige week nog een update gehad naar Android 10..maar toch..ik ga ff geen Huawei meer kopen…
Altijd leuk, mensen die “de Chinezen” onderschatten…

Ze zijn gemotiveerder dan ooit. Als het hun lukt om voor de Google diensten een (eigen) alternatief neer te zetten, en dus onafhankelijk te zijn, zijn ze niet meer te stoppen. Wat zal Trump balen…
@ffw88: ik acht ze niet eens kansloos met zo’n alternatief voor de Google services.
https://nl.hardware.info/nieuws/70945/oppo-vivo-xiaomi-en-huawei-willen-alternatief-op-play-store
Alternatieve voor play store en workarounds zijn er al jaren.Ze zullen de massa achter zich moeten krijgen in Asia is dat geen enkel probleem.Je moet altijd op je spullen letten geld bij een telefoon niet anders.Ben zelf al jaren van Xiaomi geweldig product voor een goeie prijs.Het zal een standaard moeten worden das op zich al een uitdaging.Goede telefoon, Whatsapp, spelletje uit de playstore.Draait toch de grote massa blind op.Microsoft dacht met ze Lumia ook wel even een store neer te zetten .beetje ander daglicht natuurlijk.Gewoontes zijn moeilijk te doorgronden ;) Lumia was voor de prijs toen de tijd een top telefoon en alles was er wel op te vinden.Maar ja doe een iPhone man een android phone in ze handen loopt hij ook te klooien en te zoeken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).