Zo domineert Android de smartphonemarkt

Android
Kijken we naar de statistieken dan is Android de absolute winnaar.

Nieuwe gegevens van Strategy Analytics tonen dat bijna 9 van de 10 smartphones op de wereld beschikken over het mobiele besturingssysteem van Google. Dat heeft de zoekgigant dus goed voor elkaar. Kijken we naar cijfers dan komt dat neer op 87,5 procent. De getallen weerspiegelen de resultaten van het derde kwartaal van 2016.

Android blijft winnen aan populariteit. In vergelijking met vorig jaar zijn het aantal leveringen van Android-toestellen met 10,3 procent toegenomen. Apple doet daarentegen minder goede zaken. Het techbedrijf zag het aantal iPhone-leveringen dalen met 5,2 procent in vergelijking met dezelfde periode, een jaar geleden. De iPhone is echter één telefoon, waar Android een besturingssysteem is dat op honderden verschillende smartphones draait.

Naast een mobiel besturingssysteem, timmert Google ook aan de weg op het gebied van eigen smartphones. Dit jaar kwam de zoekgigant met de Pixel en de Pixel XL. Smartphones die de strijd met de concurrentie moeten aangaan in het duurdere segment.

3 reacties

  1. Steeds meer kinderen en ouderen hebben tegenwoordig een smartphone en dan heb je de keus uit een Apple met prijzen van zo’n 500 voor een iPhone 6 tot ruim 1000 euro voor een iPhone 7.

    Of je kiest voor een Android toestel en die heb je al voor onder de €100.
    O.k. die is dan minder snel en luxe dan een iPhone 7, maar prima als instapmodel of als extra toestel.

    Het aantal Apple gebruikers zal niet zo snel enorm afnemen.
    Er komen simpelweg meer Android toestellen bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *