Zo gaat Facebook je echt volgen

Auteur: , 2 Reacties
Herken je de foto

Mark Zuckerbergs Facebook wil echt alles van je weten en je overal in de gaten kunnen houden. Daarvoor ontwikkelen ze steeds weer nieuwe technieken. Nu hebben ze een manier verzonnen om je camera te herkennen.

Je vraagt je af waarom Facebook zoveel van je wil weten, want bij sommige dingen kun je moeilijk een reclametoepassing verzinnen. Dit is er weer een van, een soort vingerafdruk van je fotocamera herkennen. Je zou er eigenlijk door willen stoppen met Facebook, maar ja je bent verslaafd.

Waarom zou je dat willen? Facebook geeft dat zelf al aan, ze zouden je vriendensuggesties kunnen doen aan de hand van de herkende foto’s. Dat herkennen doen ze aan de hand van bijvoorbeeld minder goed werkende pixels in de camerachip, waardoor er een patroon is. Of aan de hand van de manier waarop metadata wordt opgeslagen.

Maar wat Facebook dus ook kan, is het herkennen van mensen die verschillende accounts hebben, maar slechts een camera gebruiken. Dat is handig om mensen te herkennen die die accounts niet mogen hebben. Maar ja, als het allemaal zo makkelijk is om je te herkennen ben je natuurlijk helemaal nergens meer privé.

Nu allemaal snel de dislike-knop indrukken….2 reacties

Next update; de gedachtepliesie
Vrij simpel te verhelpen, flikker facebook van je telefoon af ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).