Zo krijg je de YouTube-app terug op je Apple TV

Apple TV
Mocht je beschikken over een Apple TV uit de tweede generatie en niet meer over YouTube beschikken. Dat klopt. Niet getreurd: via een trucje kun je weer ouderwets video’s kijken.

Google besloot een paar maanden geleden de YouTube app onder handen te nemen en kwam met een geheel nieuw design. Allemaal leuk en aardig maar de zoekgigant besloot daarmee ook de ondersteuning te stoppen voor Apple TV’s van de tweede generatie en hiermee was YouTube niet langer te gebruiken op het apparaatje van Apple. Firecore komt met een fix voor de aTV Flash software die het mogelijk maakt om YouTube weer werkend te krijgen.

Jailbreak
Om deze fix te kunnen gebruiken moet je wel 2 nadelen overbruggen. Om de aTV Flash software te kunnen draaien dient je Apple TV voorzien te zijn van een jailbreak. Het tweede nadeel is dat de plugin-fix niet zomaar gratis te downloaden is. Aan de aTV Flash software hangt namelijk een prijskaartje van 30 dollar.

Om die 30 dollar in je broek te houden kun je ook wachten op de nieuwe Apple TV. Hij gaat waarschijnlijk wel wat meer kosten maar dan kun je er weer een paar jaar tegenaan.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *