Zo krijgt Facebook je naar de stembus

Heb jij je stempas al binnen?
Heb jij je stempas al binnen?

Stemmen is belangrijk en dat vindt Facebook dus ook. Op 15 maart, de verkiezingsdag, laat Facebook gebruikers een herinnering zien om te gaan stemmen. Dat meldt Emerce.

De herinnering bevat een link naar een kaart waarop gebruikers een stemlokaal bij hen in de buurt kunnen vinden. Ook vraagt Facebook aan gebruikers of ze al gestemd hebben en of ze dit willen delen met vrienden en familie.

De herinnering is een manier om meer mensen te laten stemmen en valt onder de Elke Stem Telt campagne van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De campagne op Facebook is een aanvulling op de spotjes op de televisie en op de radio. Er wordt gehoopt hiermee meer jongeren te bereiken, zodat zij gaan stemmen.

Dit is niet de eerste keer dat Facebook wordt ingezet tijdens een verkiezing. Dit gebeurde eerder al in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Naast een oproep om te gaan stemmen, komt er in de week van de verkiezingen ook een herinnering op Facebook. Hierin staat dat gebruikers hun stempas of identiteitsbewijs niet moeten vergeten als ze gaan stemmen. Gelukkig kun je een nieuwe stempas aanvragen als je hem kwijt bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *