Zo kun je eindelijk je gloednieuwe Apple TV jailbreaken

Apple TV 4 nu te jailbreaken
Alvast een kleine kanttekening: je hebt een probleem als je net tvOS 9.2 geïnstalleerd hebt.

Het voelt een beetje als mosterd na de maaltijd, maar laten we hopen dat het nog niet te laat is: Pangu heeft een verse jailbreak vrijgegeven voor de Apple TV met tvOS 9.0 of 9.0.1. Daarmee maken zij zich opnieuw niet populair bij Apple, want ook de meest recente iPhone-jailbreak komt uit het kamp van Pangu.

Je hebt een paar dingen nodig om de Apple TV te jailbreaken. De benodigdheden geven al aan dat de beveiliging van het apparaat goed in elkaar zit, want simpel is het zeker niet. Allereerst heb je een USB-C-kabel en een Mac nodig. Vervolgens kun je aan de slag met Xcode, maar daar heb je in dit geval een betaald (99 euro per jaar) Apple Developer-account voor nodig. De benodigde Pangu-software vind je hier.

Je kunt je afvragen of het zinvol is om de Apple TV te jailbreaken, want vooralsnog zijn er geen apps of tweaks beschikbaar om te installeren. Zeker nu je 99 euro af moet tikken voor een developer-account is het wellicht verstandig om te wachten of er later andere mogelijkheden komen om je Apple TV te kraken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *