Zo lost Samsung de problemen met de Galaxy Fold op

samsung-fixt-samsung-galaxy-fold
Samsung heeft officieel bekend gemaakt hoe het verder moet.

Samsung haalde de wereldpers met de lancering van de Samsung Galaxy Fold, ’s werelds eerste (nou jah, bijna) opvouwbare smartphone. Zoals dat gaat stuurde het bedrijf een aantal recensie-exemplaren en toen brak de Koreaanse P. uit. De recensenten hadden namelijk binnen no-time last van flitsende of zelfs gebroken beeldschermen. Al snel bleken de problemen structureel en schortte Samsung de release op. Nadat een oplossing eerder al voor handen leek bevestigt Samsung nu officieel een herlancering. In de Koreaanse media maakten zij gisteren bekend wat er nu gaat gebeuren.

De problemen concentreren zich rond de plastic beschermfolie en de scharnieren. De oplossing voor het beschermfolie is veruit het eenvoudigst. De recensenten dachten dat dit, net als bij gewoon beschermfolie verwijderd moest worden. Ze vonden wel dat ze erg veel kracht moesten zetten, maar onder druk gaat alles stuk, dus al snel was het plastic verwijderd. Dat was zonde, want niet de bedoeling.

De oplossing is lachwekkend eenvoudig. Samsung gaat het plastic laagje iets van formaat veranderen. Zo vallen de uiteinden onder de bezels en kan men het niet meer kapot trekken. Het R&D-team zal trots zijn.

Het tweede punt was het scharnierwerk. Door de scharnieren ontstond er ruimte tussen het scharnier en het beschermfolie. Hierdoor kon stof en vuil onder het beeldscherm komen. NU is de AMOLED-techniek die gebruikt wordt voor de schermen van de Samsung Galaxy Fold erg mooi, maar heeft 1 nadeel. Doordat de pixels verbonden zijn is de aantasting van 1 pixel door vuil en stof funest voor het hele pixel-veld. Dat is uiteraard ook niet de bedoeling, dus heeft men de scharnieren zo verkleind dat de plastic beschermfolie het oppervlak van het scherm volledig beschermt. Hierdoor kan er geen vuil onder het scherm komen.

Samsung is voor nu tevreden met de oplossingen, maar gaat toch verder testen. Daarna zullen er nieuwe vergunningen aangevraagd worden bij de Koreaanse autoriteiten, waarna het distributieschema opnieuw bepaald zal worden. De zegsman van Samsung verwacht hier over anderhalve maand uitspraak over te kunnen doen. Overigens is de bron Koreaans, dus mede namens Google Translate biedt ik u excuses aan voor eventuele fertaalvauten. Overigens biedt de Nederlandse site de mogelijkheid tot voorregistratie als je de Samsung Galaxy Fold als eerste wilt hebben.

5 reacties

  1. Dat tweede punt lijkt niet echt te kloppen. Het probleem zat erin dat er troep tussen het scharnier en scherm komt te zitten. De beschermfolie zit daar niet tussen, maar aan de andere kant van het scherm. Zoals ik het lees in de door jullie aangehaalde bron worden de bezels verlengd over het scharnier zodat deze elkaar overlappen, en er geen spleet ontstaat waar troep in kan komen. Hoe ze dit (op een elegante manier) voor elkaar denken te krijgen is voor mij overigens een raadsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *