Zo probeert NASA een rover op Mars te krijgen (video)

NASA-Mars
NASA is druk bezig met tests om een nieuwe, relatief zware, rover veilig op Mars te laten landen. Deze test verliep echter niet helemaal vlekkeloos.

Het Low-Density Supersonic Decelerator (LDSD) project liet een testvoertuig van zevenduizend pond de ruimte ingaan met een speciale ballon. Toen het de correcte hoogte bereikt had, begon het spectaculaire onderdeel pas. Omdat het voertuig cirkelvormig is, draait het met gemak razendsnel om zijn as heen, als een UFO dus, vandaar ook de bijnaam Flying Saucer. Op deze manier kunnen hoge snelheden bereikt worden.

Afremmen
Ook het afremmen van het rondtollende testvoertuig ging verbazingwekkend goed. Door op het juiste moment wat tegengas te geven met kleine stuwraketten, hing het geheel in een paar seconden stil. Daarna ontvouwt een band zichzelf om het object heen, om zo nog verder af te kunnen remmen.

Het gaat pas mis als de parachute gelanceerd wordt. Door de hoge snelheid die het voertuig nog heeft, wordt het arme ding bijna direct aan stukken gescheurd. Gelukkig was dit slechts de eerste test van de drie die NASA uit wil voeren met deze nieuwe techniek om toekomstige reizen naar Mars gemakkelijker te maken.

[gv data=”9yRWhu0UGYw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *