Zo probeert Tinder geld uit je zak te kloppen

Tinder-Betaalfuncties
Tinder is vandaag gestart met het testen van betaalde functies in de Nederlandse versie van de app. Wat heeft dit ‘Tinder Plus’ te bieden?

Vooral op Twitter verschenen er in de loop van de dag klachten van fanatieke Tinder-gebruikers, die na een paar likes ineens de melding kregen dat ze ‘out of likes’ waren en het over 24 uur nog eens konden proberen. Een grote oranje knop met ‘Get Unlimited Likes’ staat onder deze melding, en probeert je hiermee een abonnement op Tinder Plus aan te smeren.

Onbeperkt liken
Met dit abonnement kun je onbeperkt likes uitdelen aan potentiële dates, al is het nog maar de vraag hoeveel dit Tinder Plus lidmaatschap uiteindelijk gaat kosten. Omdat het hier om een test gaat, zijn er prijzen van 2,99 per maand, tot een eenmalige betalingen van 10 euro gesignaleerd.

Hoe duur wordt het?
Een kijkje in de App Store en Google Play Store laten zien dat er in-app aankopen aangeboden worden die kunnen verschillen van 0,78 cent en 15,67 op Android en 2,99 tot 4,99 op iOS-toestellen.

In andere landen test Tinder al langer dit soort betalingsmogelijkheden. Zo kon je likes ongedaan maken door wat te betalen, en kon je ook voor een geldbedrag ontdekken welke Tinder-gebruikers er in de buurt waren.

Tinder-Abonnement

Tinder-Abonnement02

2 reacties

  1. Ik betwijfel of dit een succes word. Veel mensen willen niet betalen voor apps. Het lijkt mij dat ze dan beter voor reclames konden gaan en een betaalde versie. Bovendien lijkt het mij dat ze al goed kunnen verdienen aan het verzamelen van anonieme gegeven.

    Ook maken ze zo zelf ruimte vrij voor een concurrent die wel gratis is. Kort gezegd dit lijkt mij niet de manier op geld binnen te halen maar we zullen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *