Zo speel je Call of Duty Mobile officieel gratis op PC

Badass
Ja, je kunt de mobiele game gewoon officieel op je PC spelen.

Call of Duty Mobile, de gratis mobiele versie van de populaire shooter, is nu ongeveer een weekje uit en spelers zijn al druk bezig met het knokken op iconische locaties en het betalen van héél veel microtransacties. De meeste die-hard gamers zullen daarentegen een flinke drempel zien in het mobiel spelen van de game. Daar is gelukkig een gemakkelijke, officiële oplossing voor.

Het enige wat je nodig hebt om Call of Duty Online officieel op je PC te spelen is de Call of Duty Mobile Android emulator van Gameloop, voormalig Tencent Game Buddy genaamd.

Eenmaal gedownload wijst de rest zich eigenlijk vanzelf. Je selecteert Call of Duty Mobile, klikt op installeren en wacht tot de download (zo’n 1.2 GB) voltooid is. Vervolgens vind je in de linker tab een button om de game te starten en voilà, je speelt Call of Duty Mobile op je PC met muis en toetsenbord.

In-game heb je de keuze uit verschillende input apparaten, waaronder muis en toetsenbord. Overigens is dit geen smerige manier om een voordeel te krijgen over je vijanden in CoD Mobile, want de game detecteert dat je met een emulator speelt en zet je dan ook met andere PC-gebruikers in een match.

Ondertussen werkt Activision hard aan de aankomende release van Modern Warfare. Hier op Apparata schreven we meermaals over de aankomende topper. Enerzijds verwacht Ruben dat de game ontzettend top gaat zijn, terwijl ik zo mijn twijfels heb bij het totaalpakket. We gaan het zien op 25 oktober, want dan komt Modern Warfare uit. En tot die tijd speel je CoD Mobile op je PC, Android-smartphone of iOS-toestel.

Nog geen reacties

  1. Dit is gewoon goud! Gisteravond uitgeprobeerd en het draait als een trein. Oude bekende mappen uit verschillende COD versies. Qua graphics laat het natuurlijk een beetje te wensen over. Maar de gameplay is als vanouds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *