Zo vind je het lekkerste eten met Google Maps

Handig!
Zo ‘dish-cover’ je het lekkerste eten.

Google Maps is er al lang niet meer alleen voor het vinden van de weg of om verkeersboetes te voorkomen. Het begint steeds meer een app te worden die je op allerlei gebieden in relatie tot locatie helpt. Deze nieuwe functie voegt daar een extra smaak aan toe.

Google voegt namelijk een functie toe aan Google Maps om, naast het vinden van restaurants binnen een bepaald gebied, je ook te helpen bij het uitzoeken van de lekkerste maaltijd. Nu, voordat je naar de comments snelt om me te complimenteren op deze excellente woordgrap uit de tagline, moet ik bekennen dat Google al gebruikte in de officiële blogpost.

De dish-cover-functie werkt op basis van input van gebruikers en machine learning. Maps kijkt namelijk naar alle gerechten op het menu en vergelijkt de maaltijden met de recensies van het restaurant en alle geüploade foto’s van mensen die het restaurant bezochten om zo tot een aantal aanbevelingen te komen. De populairste gerechten worden als suggestie aan de gebruiker getoond.

Zoals gezegd, Google is al lang niet meer aan het focussen op het vinden van de weg; dat kunnen we ondertussen met allerlei verschillende apps en apparaten. In plaats daarvan maakt Google de ervaring van Maps persoonlijker, onder andere door deze restaurant-functie, maar ook door je te helpen ín Schiphol en tijdens het plannen van een middagje met je vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *