Zo wordt Easyjet rijk van VR, drones en 3D-printers

Easyjet Virtual Reality
Voor Easyjet kies je omdat het óf de goedkoopste vluchten heeft, óf de enige is die op je bestemming vliegt. De luchtvaartmaatschappij weet dit en gebruikt de nieuwste technologieën dan ook voornamelijk om nóg goedkopere vluchten te kunnen aanbieden.

3D-modellen en nog meer 3D-modellen, daarmee wil Easyjet dure werknemers van vlees en bloed overbodig maken. Dat doet het op drie manieren: Virtual Reality, 3D-printing, en drones.

Virtual Reality

Zo worden crewleden tegenwoordig getraind met Virtual Reality – tegenwoordig zelfs met een Oculus Rift. Dit is niet alleen een betere manier om nieuwe medewerkers op te leiden of oude werknemers te laten wennen aan nieuwe toestellen, het is ook nog eens goedkoper dan met een docent van vlees en bloed. Het bedrijf Mediasphere gebruikt de CAD-modellen van Easyjet om daar in Unreal’s videogame-engine VR-modellen van te maken.

Easyjet VR Oculus vliegtuig

3D-printen

Dankzij de enorme vooruitgang die momenteel wordt geboekt in het 3D-printen is het printen van vliegtuigonderdelen geen toekomstmuziek meer. Easyjet werkt samen met het Franse bedrijf Safran en investeert daar zwaar in. Safran heeft al 70.000 werknemers en denkt onderdelen te kunnen leveren die lichter zijn en efficiënter geproduceerd.

Drones

Easyjet werkt samen met drone-ontwikkelaars BlueBear om het RISER (Remote Intelligent Survey Equipment for Radiation)-systeem te ontwikkelen. Deze drone moet in staat zijn een vliegtuig geheel zelfstandig te onderzoeken door er langs te vliegen en met camera’s en sensoren te controleren op beschadigingen. Dit is mogelijk met een 3D-mapping-proces dat LIDAR heet, waarbij een laserstraal in alle richtingen wordt afgevuurd en de tijd wordt gemeten waarin het terugkaatst van het object. Als het eenmaal een beeld heeft gemaakt van het vliegtuig in topconditie vergelijkt het zijn nieuwe vindingen continu met dit 3D-model.

[gv data=”biP9QOoEHVo”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *