Zo zet Google ontwikkelaars van slechte Android-apps onder druk

Android
Google tolereert niet langer de grote hoeveelheid klote-apps in de Play Store.

Google is druk bezig met het verbeteren van de Android-experience. Niet alleen zijn laadtijden en batterijverbruik met Android O behoorlijk aangepakt, maar wil de zoekgigant ook ontwikkelaars van slechte apps aanpakken, zo meldt Engadget.

Google gaat apps testen op stabiliteit, batterijverbruik en rendering, waarna deze gecategoriseerd worden. Zit een app in de onderste 25% van alle geteste applicaties? Dan krijgen de ontwikkelaars via de developers console een berichtje van Google.

Google gaat onder andere op de onderstaande punten letten. Het draait uiteindelijk allemaal om het percentage gebruikers dat…
– een “applicatie reageert niet”-melding krijgt
– tenminste één crash doormaakt
– door een app een toestel langer dan een uur ‘wakker’ bleef
– meer dan 10 keer in een uur hun toestel ‘wakker’ zag worden door een app
– een app met minder dan 60 frames per seconde kan draaien
– een app zag bevriezen/laggy frame rendering

Consequenties
Op dit moment is nog niet bekend wat Google precies gaat doen met apps die op één of meerdere punten slecht scoren. Uiteraard hoopt het bedrijf uit Silicon Valley dat ontwikkelaars zich bezwaard voelen om prestaties te verbeteren. Daarnaast zou het zomaar kunnen dat apps met een slechte score niet meer zichtbaar zijn in de Play Store.

Uiteraard zijn scores gebaseerd op performance een beetje subjectief. Het ene toestel loopt beter dan het andere, om nog maar te zwijgen over gebruikers die hun toestel zeer slecht onderhouden. Al deze factoren maken het uiteraard moeilijk om objectief de waarde van een app te bepalen. Hoe dan ook, het is goed om te zien dat Google zo veel doet om de gebruikerservaring te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *