Zo ziet een Star-Wars laserkogel er in het echt uit

Laser-Kogel
Onderzoekers laten zien hoe onpraktisch lasergeweren in het echt zijn. Zet dat Star Wars-toekomstbeeld dus maar uit je hoofd.

Onderzoekers uit Polen die zich gespecialiseerd hebben in lasers willen voor eens en altijd bewijzen dat de lasergeweren die we in sciencefiction films tegenkomen (nog?) niet te maken zijn in het echt. Zo zijn de energiestralen een stuk trager dan licht en enorm lastig om nauwkeurig af te vuren. Dat verklaart tenminste waarom die Stormtroopers ALTIJD mis schieten.

Stormtrooper

Ionisatie
In onderstaande video kun je zien hoe de onderzoekers een hogesnelheidscamera gebruikte om de laser vast te leggen. Halverwege het traject is er een waterkanon weggezet, om de zogenaamde plasma ionisatie aan te tonen. Zo heet het proces waarbij atomen een elektron kwijt raken. Een dergelijke laser kan volgens de onderzoekers wel gebruikt worden om luchtvervuiling aan te tonen, dankzij ionisatie.

Nu we toch bezig zijn met het verpesten van je sci-fi toekomstbeeld: die grootschalige ruimte-oorlog met reusachtige schepen, gaat ook niet gebeuren.

[gv data=”SNTZ7MY2rl8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *