Zuckerberg wil een assistent als Tony Stark

Tony Stark
Meestal is het toch Elon Musk die met Tony Stark wordt vergeleken, maar Mark Zuckerberg zegt nu van plan te zijn een AI te bouwen die hij zelf vergelijkt met Jarvis uit Ironman.

We wisten al dat Zuckerberg graag zo min mogelijk tijd en energie kwijt is aan taken die niet direct met het runnen van Facebook te maken hebben. Zo draagt hij elke dag dezelfde outfit, zodat hij geen last heeft van keuzestress. Nu gaat hij een stapje verder met het plan zijn eigen persoonlijke AI te (laten) bouwen, die door middel van spraakbesturing allerlei simpele taken regelt. Zelf vergelijkt hij zjin wens met Jarvis uit de Ironman-reeks. Markt schrijft hij vandaag op zijn Facebook-Wall.

Voor het regelen van muziek maakt hij al gebruik van Amazon Echo. Daarnaast denkt hij aan functies als licht en temperatuur in huis, het herkennen van vrienden die voor de deur staan, en begrijpen wanneer zijn dochtertje hem nodig heeft. Iets ingewikkelder wordt het om alles te laten werken zonder dat wat voor input van zijn kant. Het liefst heeft hij een systeem dat op basis van gezichtsherkenning bijvoorbeeld de temperatuur in de kamer aanpast aan de voorkeur van degene die hem gebruikt:

‘For example, I like rooms colder than Cilla, and but it’s possible to just see who is in what room and adjust the temperatures automatically.”

Dan is het nog de bedoeling dat de kunstmatige intelligentie hem gaat helpen bij het werk: hij wil dat het mogelijk wordt om via VR bepaalde data waar hij om vraagt visueel gepresenteerd te krijgen.
Het moet allemaal in het komende jaar gerealiseerd worden, want de AI is de laatste in zijn serie ‘annual goals’. Eerder leerde hij Mandarijn en doodde hij een jaar lang persoonlijk ieder dier dat hij opat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *