5 dingen die je moet weten over Android 8.0 Oreo

Android Oreo
De belangrijkste informatie over de update op een rijtje.

Gisteren kondigde Google een nieuwe versie van Android aan. Versie 8.0 brengt een aantal vernieuwingen met zich mee, maar zal geen revolutionaire update zijn. Een overzicht aan informatie:

Android 8.0: kleine verbeteringen
Zoals gezegd zal 8.0 kleine verbeteringen doorvoeren en de algehele performance verbeteren. Zo zal bijvoorbeeld de batterijduur van je Android-apparaat worden verbeterd. Daarnaast is er ondersteuning voor Unicode 10 emoji. Met Android 8 zal het tevens mogelijk zijn om gebruik te maken van apps, terwijl er tegelijkertijd naar een video kan worden gekeken. De manier waarop notificaties worden weergegeven zal ook anders zijn.

Opmerkelijke aankondiging
Google pakt het een stuk anders aan. Geen serieuze keynote in een conferentiehal. Android 8 werd gister onthuld in een park in Manhattan, New York City. Via de livestream was een relaxte sfeer waarneembaar. Er kwam een Android-standbeeld tevoorschijn en zo werd de naam ‘Android 8 Oreo’ bekend.

Waarom Oreo?
Opnieuw kiest Google voor een zoete versnapering als naam voor de nieuwe versie van Android. Het is een traditie geworden van het techbedrijf. Zo had je eerder al Android KitKat, Marshmallow en Nougat. Lekker!

Eerst naar Google-smartphones
Zoals gebruikelijk komt de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem eerst naar Nexus- en Pixel-apparaten. Android-apparaten van andere techbedrijven krijgen de update later. Deze bedrijven zullen in de toekomst zelf een datum communiceren wanneer het zover is.

Vermoedelijk een lage adoptie
Als je kijkt naar het aantal Android-smartphones in de wereld, dan zullen relatief weinig compatibele Android-apparaten de update gaan installeren. Een jaar geleden kwam Android 7.0 Nougat uit. Deze update staat op slechts 13,4 procent van de compatibele Android-apparaten geïnstalleerd.

[gv data=”twZggnNbFqo”][/gv]

Meer Android? Check HIER welke smartphonemaker gaat overstappen op het mobiele besturingssysteem van Google en DAAR hoe Android en Bluetooth beter gaan samenwerken.

Nog geen reacties

 1. Nougat pas op 13,4% van de compatibele toestellen. Ik ben blij dat jullie er compatibel bij vermelden, anders krijg je de discussie over oude toestellen, vage Chinese toestellen e.d.
  Maar het blijft relatief laag aantal.
  Vraag je toch af waarom?
  Zijn mensen niet bekend met de mogelijkheden van updaten?

 2. Waarom? Omdat de meeste mensen hun telefoon puur gebruiken voor Whatsapp Facebook Instagram nieuws en misschien om te bellen. Die functionaliteit werkt prima op de huidige en vorige versies van Android. Slecht weinigen kunnen niet zonder de nieuwe features.
  Voor veel mensen is een telefoon een middel en geen doel op zich. En sneller …. ach mijn huidige telefoon kan me prima bijbenen terwijl ik dit intyp?
  Stof en waterdicht, breukvrij en een lange batterijduur daar zitten de meeste mensen echt op te wachten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *