7 trucs om nog meer uit Netflix te halen

Netflix
We presenteren een lijst met tips om voor net dat beetje extra streaming-plezier te zorgen.

Wat Netflix is weten we allemaal. We kijken het ook allemaal, want televisie is stom en downloaden een ernstige morele dwaling. Dus zonder verder onthaal zijn hier de tips.

1. Netflix Roulette

Netflix Roulette geeft je aanbevelingen voor series en films op basis van een ingevoerd genre of acteur. De site presenteert zijn vinding als een manier om een enerverend element van totale willekeur aan je Netflix-ervaring toe te voegen – maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken als je even niet op die ene titel kan komen, of als je gewoon heel veel zin hebt in een film met Emma Stone of Amanda Seyfried ofzo. Netflix Roulette vind je hier.

2. Extensies

Er zijn een aantal Google Chrome-extensies die nuttige informatie van de internets, zoals bijvoorbeeld IMDB-scores, aan je Netflix-menu toevoegen. Handig, want we weten allemaal dat die sterretjes naast films niet zo heel erg veel zeggen.

Twee van deze extensies zijn Netflix Enhancer en Flix Plus. De laatste is verreweg het meest uitgebreid. Zodra je over een film hovert verschijnt een lijstje met info en je kunt ook trailers bekijken. Erg handig.

3. Nieuwe categorieën

De genres in Netflix hebben soms behoorlijk merkwaardige namen en lijken soms willekeurig te verschijnen en te verdwijnen. Er zijn echter ook een heel stel van dit soort categorieën die nooit in roulatie komen, maar wel in de code verstopt zitten. Je kunt ze heel eenvoudig tevoorschijn halen en op die manier de content husselen. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

4. Bitrate aanpassen

Zelf hoef ik eigenlijk nooit te bufferen, maar voor wie wel tegen dit probleem aanloopt kan het handig zijn de bitrate van de video’s aan te passen. Dat doe je door tijdens het kijken de knoppen CTRL, Shift, ALT en S tegelijkertijd in te drukken. Vervolgens krijg je de optie de bitrate naar beneden bij te stellen.

5. Shortcuts

Hier een lijstje met alle keyboard-shortctus waarmee je Netflix kunt bedienen.

M = Mute
F = Volledig scherm
ESC = Verlaten volledig scherm
SPATIEBALK/ENTER = Pauze
PG UP/PG DOWN = Play
SHIFT+LINKS = Terugspoelen
SHIFT+RECHTS = Fast Forward
OMHOOG = Volume Harder
OMLAAG = Volume zachter

6. Kijken in HD

Kende je deze pagina al? Hier zorg je dat je altijd in HD kijkt – of in kwaliteit die beter bij je hardware past. Je kunt hier ook autoplay aan- of uitzetten.

7. Samen op afstand naar Netflix kijken

Er zijn verschillende diensten die het mogelijk maken met een ander naar Netflix te kijken in een gezamenlijk scherm, terwijl je niet bij elkaar in de buurt bent. Een van deze mogelijkheden is Showgoers. Een andere is Rabbit. Dit is de site, hier is de iOS-app (een Android-versie is er niet).

Met beide sites/apps kijk je volledig synchroon en heb je ook de optie om te video-chatten.

4 reacties

  1. Ik ben toch echt gewoon nog steeds op zoek naar een dienst die mij -tegen betaling- álle films en series laat streamen. Snap dat dat moeilijk zal worden ivm contracten en filmrechten etc, maar het huidige aanbod is gewoon ruk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *