Acht toffe functies die smartphones nog steeds niet hebben

Auteur: , 4 Reacties
Hosted by imgur.com

Als we films uit de jaren 80 en 90 mogen geloven, lopen we inmiddels rond in een futuristische wereld waarin we alles kunnen besturen met een klein apparaatje. Hoewel we goed op weg zijn, missen er nog wel een paar zaken die we eigenlijk al zouden moeten hebben.

08. Betere batterijen
batterijduur
We kunnen steeds meer met onze smartphones, maar na een dag intensief gebruik, snakt vrijwel iedere moderne telefoon naar een oplader. De batterijen worden steeds beter, maar omdat de functies ook steeds zwaarder worden, blijft de batterijduur nagenoeg hetzelfde. Waar blijven die accu’s waar we een week moeiteloos mee kunnen doorkomen?

07. Een universele draadloze oplader
Draadloos-opladen
Draadloos je telefoon opladen klinkt nog steeds als toekomstmuziek, maar we komen steeds dichter in de buurt. Hoe handig zou het zijn om één universele draadloze oplader in je huis te hebben staan, waarmee je zonder problemen je apparaten mee op kunt laden, zonder ooit maar een snoertje aan te raken.

06. Meer alternatieve, spectaculaire oplaadmanieren
Alternatieve-oplaadmanieren
Nu we het toch over opladen hebben, waar blijven die futuristische oplaadtechnieken? Een solar-glasplaatje die onze telefoon ongemerkt via zonnestralen oplaadt, of een smartphone die dankzij jouw bewegingen zijn accu nieuwe kracht geeft terwijl hij in je broekzak zit. Een combinatie van die twee zou natuurlijk helemaal ideaal zijn.

05. Real-time vertaalmachines
real-time-vertaler
Google Translate is handig als je even een buitenlands woord op wilt zoeken, maar in een face-to-face gesprek heb je er weinig aan. Een universele vertaler die internationale Skypegesprekken direct omzet naar een taal die jij verstaat zou ideaal zijn, zeker in het zakenleven.

04. Meer stevigheid
Stevige-telefoons
Langzaam maar zeker kunnen onze telefoons steeds meer tegen een stootje, waarbij ze in sommige gevallen zelfs een duik in het water overleven. Toch kan één verkeerde val nog steeds noodlottig zijn voor het gros van de hedendaagse smartphones. Dat moet beter kunnen, dachten wij zo.

03. Ingebouwde projectors

Er zijn al genoeg extensies aanwezig die een projector aan je smartphone hangen, maar het is natuurlijk een stuk gemakkelijker als deze al ingebouwd is. Begin je presentatie op je werk of op school niet door te klungelen met een ouderwetse projector, maar richt je smartphone op een witte muur en steek van wal.

02. Hologrammen
Star-Wars-Hologram
Tot nu toe hebben we altijd naar ons scherm moeten kijken als we informatie van onze telefoons af wilden lezen. Het is uiteraard beter als deze informatie uit de telefoon naar ons komt. Goed werkende hologramtechnieken zouden het bovendien mogelijk maken om Star-Wars-achtige gesprekken met elkaar te voeren, dus wat dat betreft kunnen wij sowieso al niet wachten.

01. James Bond-achtige spionnensnufjes
James-bond-smartphone
Of het legaal is of niet, het liefst zouden we vandaag al lasers willen schieten terwijl we onschuldig op onze telefoon lijken te kijken. Of een manier om onze auto op afstand te besturen met onze telefoon, dat zou ook prima zijn.4 reacties

Nokia had ooit eens een projector telefoon geloof ik. Nooit een succes geworden omdat het eigenlijk alleen in donkere ruimtes werkte.
@Laue: tegenwoordig is dat geen vereiste meer, mijn sony handycam heeft een projector die al op een bewolkte dag goed te zien is
@Laue: nokia had ook al draadloos laden.
Van die laatste heb ik geen last :) Maar ik leef met jullie mee allen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).