Albert Heijn laat je contactloos betalen bij AH to go’s

Albert Heijn laat je contactloos betalen bij AH to go's
Even boodschappen aftikken bij de Albert Heijn kan binnenkort door simpelweg je pinpas in de buurt van het pinapparaat te houden en op ‘OK’ te drukken.

De supermarkt bevestigt tegenover Management Team dat het contactloos betalen mogelijk maakt in alle AH to go’s op NS-stations. Eind volgende maand moeten alle betaalterminals zijn vervangen door varianten die geschikt zijn voor pinpassen met Near Field Communication (NFC). Dergelijke passen zijn bij de ING Bank en ABN Amro al even in omloop. De Appie zegt dat ze eveneens proeven doen met betalen via je mobiel, al zijn er nog geen concrete plannen voor een landelijke uitrol.

ING lanceerde contactloos betalen eerder deze maand, waarbij je enkel je pas bij de betaalterminal hoeft te houden. Geen pincode, geen OK-toets, even even zwaaien met je plastic is genoeg. Uiteraard zijn er wel enkele beveiligingen ingebouwd. Zo kan je zonder pincode maximaal 25 euro per keer afrekenen en als je in korte tijd voor meer dan 50 euro uitgaven doet dan wordt er om een pincode gevraagd.

Zo herken je een contactloze betaalpas van de ING:

Eén reactie

  1. Het is al mogelijk bij alle formules van NS Stations, waaronder Kiosk, Brooodzaak, Smullers, Burger King, Julias en Starbucks. Dat zijn er iets meer dan de AH to Go’s.

    PS: Wanneer wordt nu eindelijk de mogelijkheid van het plaatsen eens gefixt binnen de iOS app? Echt idioot hoe lang dat op zich laat wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *