Alibaba: 1 miljard omzet in 85 seconden

Alibaba: 1 miljard omzet in 85 seconden
In minder dan twee minuten een miljard omzet maken. Alibaba krijgt het voor elkaar.

Het is vandaag 11-11. De elfde van de elfde. In China staat men stil bij Singles Day. Een feestdag voor shopverslaafden in het Aziatische land. Je kunt het vergelijken met Black Friday hier in het Westen, al doen ook steeds meer Nederlandse webshops mee aan Singles Day.

Alibaba is traditiegetrouw de grootste partij als het gaat om verkoop op Singles Day. Gisteren om 17:00 Nederlandse tijd was het startsein van Singles Day en op Ali Express gingen alle seinen op groen met mooie deals. Van over de hele wereld kwamen de orders binnen en de servers in China zullen het zwaar hebben gehad. In de eerste 85 seconden was een omzet van een miljard dollar daar. Na vijf minuten stond de teller op drie miljard dollar omzet.

De ’traditie’ is nog niet eens zo oud. Bij Alibaba kun je sinds 2009 terecht voor megadeals op Singles Day. De producten zijn eindeloos. Van computers en andere techproducten tot auto’s of wasmachines. In 2017 pakte Alibaba tijdens Singles Day een omzet van 25 miljard dollar. Een stijging van 39 procent in vergelijking met 2016. De verwachting is dat ook dit jaar de omzet weer zal toenemen. Singles Day duurt nog een paar uur in China.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *