Apple brengt 5G niet alleen voor iPhone 12 uit…

Razendsnel internet
Het duurt nog even tot Apple 5G-ondersteuning lanceert, maar eenmaal geïntroduceerd kun je op meerdere devices terecht.

Alle smartphoneliefhebbers met een voorliefde voor Apple wachten natuurlijk met smart op de iPhone 12. De aankomende iPhone komt onder andere met 5G-ondersteuning, maar dat is niet het enige toestel van Apple dat volgend jaar snelle cellulaire ondersteuning krijgt.

De MacBook die in 2020 gaat uitkomen krijgt namelijk ook 5G, als we een lek op basis van insider-informatie mogen geloven (via: DigiTimes) . Volgens het bericht is Apple daarentegen niet belachelijk snel met de introductie van 5G…

“De top 3 van ’s werelds grootste notebook-verkopers, Lenovo, HP en Dell, introduceren hun eerste 5G-modellen in de tweede helft van 2019. Apple zal hun 5G MacBook-serie in de tweede helft van 2020 uitrollen.”

Die grote jongens krijgen waarschijnlijk allemaal een nieuwe Qualcomm-processor met 5G-ondersteuning, maar Apple zal haar eigen chipset gaan produceren. Daarover weten we op het moment nog niets, maar de recente overname van Intel maakt het zeer aannemelijk dat de Amerikaanse chipfabrikant Apple gaat helpen met de productie van 5G-chipsets voor MacBook. Dat gaat kennelijk nog wat langer duren dan bij de concurrenten.

Het is niet voor het eerst dat Apple wat later met vergelijkbare technologie komt. Terwijl 5G langzaam wordt uitgerold onder de meeste smartphone vlaggenschepen (waaronder OnePlus en Huawei), slaat Apple dit jaar nog een hele generatie over totdat ze in 2020 met de iPhone XII komen. Over de 5G-eigenschappen van dat aankomende vlaggenschip lees je hier alles. Maar hey, 5G staat nog in de kinderschoenen en ik heb niet het idee alsof smartphone-liefhebbers een scheurkalender boven hun bed hebben hangen, aftellend tot 5G hier beschikbaar is.

Lees ook: ‘Apple dumpt vlindertoetsenbord sneller dan gedacht’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *