Apple geeft blunder nieuwe Macbooks toe, lanceert meteen fix

Macbook Pro 2018
Hoera: je kunt eindelijk met een gerust hart 3.300 euro neertellen voor een nieuwe Macbook Pro.

Apple kreeg de wind de afgelopen dagen flink van voren. En terecht, want hoe kon de nieuwe Intel Core i9-processor langzamer zijn dan de Intel Core i7 in de 15-inch Macbook Pro 2018? Het probleem leek heel simpel: de i9 genereert meer warmte en kan dat in de krappe Macbook-behuizing niet goed kwijt, waardoor de kloksnelheid terug werd geschroefd.

Zo eenvoudig was het allemaal niet, maar de oplossing is dat gelukkig wel. Apple stelt dat er een fout in de software is geslopen, waardoor de processor bij hogere temperaturen inderdaad flink langzamer ging werken. Die bug is verholpen in een nieuwe update, die overigens is uitgerold voor alle nieuwe Macbooks. Ook andere modellen hadden klaarblijkelijk last van throttling.

Uit de eerste benchmarks blijkt dat de update de problemen inderdaad verhelpt. De i9 is nu consequent sneller dan de i7, zowel onder normale als zwaardere omstandigheden. Daarbij genereert de Macbook niet meer warmte dan voorheen, dus dat is mooi meegenomen. Hij is iets langzamer dan vergelijkbare Windows-laptops, maar sneller dan alle andere Macbooks.

Dave Lee, de YouTuber die de bal aan het rollen bracht, laat in onderstaande video zien dat de 2018 Macbook nu inderdaad een stuk beter werkt.

[gv data=”UTguywiC9aw”][/gv]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *