Apple HomePod teardown: Onrepareerbare baksteen

Er kwam letterlijk een zaag aan te pas
Hij zal niet snel stuk gaan, maar zelf repareren zit er daarom ook niet in.

Dat de Apple HomePod een solide speaker is, dat bleek gisteren al uit het reviewoverzicht. Maar dat ‘solide’ ook letterlijk toepasselijk is voor Apple’s slimme speaker, dat ontdekte iFixit in hun welbekende teardown. Wat blijkt? Op een schaal van 1 tot 10 is de HomePod een karige 1 waard voor repareerbaarheid.

Na wat lijm en de behuizing van de speaker zelf te hebben verwijderd, bleek dat het gewoonlijk zo chirurgische demonteren van iFixit niet genoeg was om de HomePod uit elkaar te krijgen. Het moge duidelijk zijn, het is foute boel als er een zaag aan te pas moet komen. Dat was precies wat de testers nodig hadden om de speaker te kunnen ontleden.

Eenmaal open blijkt dat er een hoop interessante onderdelen verstopt zitten in de HomePod. Zo is er een tweeledige stroomtoevoer; het binnenblok dat de AC/DC-conversie regelt, en een buitenring die stroom voorziet aan de 8 speakers. Ook zit er een hoop epoxyhars in de gadget verwerkt, waarschijnlijk zodat het verrassend compacte apparaatje niet uit elkaar spat als de onvermijdelijke beat te hard dropt.

Conclusie? De HomePod ‘is gebouwd als een tank’, dus hij zal niet bij het minste of geringste kapot gaan. Dat neemt niet weg dat – hoewel het design het tegenovergestelde suggereert – de HomePod niet uit elkaar te halen is zonder de gadget letterlijk te slopen. Het is dus vrijwel onmogelijk om het apparaatje zelf te repareren.

De HomePod is interessant van binnen, maar dan moet je er wel eerst zien te komen

Foto’s @iFixit

Meer zinvolle destructie van iFixit zien? In dit artikel leer je hoe je zelf een iPhone 6 Plus-accu vervangt. Ook zie je in dit artikel hoe een iMac er van binnen uitziet. Tot slot ontdek je hier wat voor vreemde onderdelen de brute kracht van de iPhone X mogelijk maken.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *