Apple houdt niet van Pepe de kikker

Apple houdt niet van Pepe de kikker
Wij wel

De groene kikker Pepe, bekend van de meme, is niet welkom in de App Store van Apple. Dat blijkt uit een afwijzingsbrief die een ontwikkelaar ontving.

In de brief, die werd gepost op r/The_Donald subreddit, staat dat Apple Pepe ziet als aanstootgevende inhoud en hij past daarom niet binnen de richtlijnen van de App Store. Het spel is dus verbannen.

De ontwikkelaar zelf zei dat hij de app alleen maar voor de grap had gemaakt, om shitposting en autistisch schreeuwen bij elkaar te brengen.

Het Pepe spel lijkt op een Flappy Bird ripoff maar met meer gegil. In plaats van dat je op het scherm tikt, moet je in je telefoon mcirofoon schreeuwen om te springen.

En terwijl de app verbannen is van de App Store, kun je het spel wel gewoon downloaden op Google Play. Er zijn overigens nog een aantal andere Pepe spellen te vinden op Google Play en het lijkt er dus op dat Google minder strenge richtlijnen hanteert. Het app review proces bij Google is een geautomatiseerd process, terwijl het bij Apple soms meer dan een week kan duren voordat een app uit de App Store verwijderd is. (via Mashable)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *