Apple kaapt deze briljante serie van HBO met nieuw seizoen

Eindelijk!
we gaan terug naar de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog met een nieuwe Band of Brothers-serie!

Als je aan HBO denkt, ooit de grootste concurrent van Netflix, dan denk je waarschijnlijk aan een paar shows: The Sopranos, Game of Thrones, Westworld, The Wire, True Detective, Barry én Band of Brothers. Okay, je denkt dus waarschijnlijk aan héél veel topshows, maar Band of Brothers is zonder twijfel de crème de la crème van de streamingdienst. Daar gaat verandering in komen, want Apple heeft nu goud in handen.

Band of Brothers krijgt een nieuw seizoen; dat is het goede nieuws. De spirituele opvolger van de kaskraker die Saving Private Ryan heet, krijgt na Band of Brothers en The Pacific nu nog een seizoen genaamd Masters of the Air. De show zal uiteraard weer geproduceerd worden door anti-Netflix regisseur Steven Spielberg en Tom Hanks en zal draaien om de Amerikaanse luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog, een groep bemanningsleden van een bomber-crew.

Het ‘slechte’ nieuws is dat de serie alleen voor Apple TV Plus zal zijn. Nederlandse fans hebben hierdoor een andere manier gekregen om de serie te kunnen checken (HBO is notoir moeilijk te ontvangen in Nederland nadat Ziggo exclusiviteit kreeg). Maar ja, dan moet je voorlopig wel een Apple-apparaat of selecte smart TV hebben.

Masters of the Air zal de eerste in-house productie van Apple zijn die naar verluidt 200 miljoen zal gaan kosten. De eerste twee seizoenen van de miniserie hadden allemaal 10 afleveringen van rond de 50 minuten. Deze show zal naar verluidt meer dan 8 uur duren, wat wederom 10 afleveringen van iets minder dan een uur aannemelijk maakt.

Het is overigens een opvallende zet van Apple, want de streamingdienst zou zich eigenlijk alleen maar inzetten op familie-content (wat me deze kritische column deed schrijven) maar er zijn weinig situaties zo familie-onvriendelijk als een wereldwijde oorlog.

Foto @HBO

Lees ook: Apple TV + legt nog meer filmsterren vast [trailer]

Nog geen reacties

  1. Geniaal dat er een nieuwe serie komt. Wel erg jammer dat ik deze illegaal zal moeten verkrijgen. Een bloedhekel aan Apple producten. AppleTV aanschaffen en met een app op je Andriod dit koppelen met je Chromcast zal wel niet lukken gok ik. Kan er niet iemand alle diensten samenvoegen in een overkoepelende app? Zelfs als een maandabonnement hierop meer kost dan alle losse diensten bij elkaar opgeteld lijkt mij dit een fijne toevoeging. Één app, met een enkel abbonoment (mag best wat kosten per maand) waarin alles samen valt. Scheelt zoeken, scheelt tijd, en alle partijen profiteren daar de consument op alle diensten een abbonoment heeft. Hoeveel het je nu écht per maand kost is ook meteen inzichtelijk. Als Ziggo of KPN dit eens zou gaan aanbieden in combinatie met een fantastisch snel glasvezel abbonoment, dan hebben ze toch goud in handen? Aan de zelfde app extra opties toevoegen als Fox Sport en F1 TV zou natuurlijk helemaal geniaal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *