Apple naait Macbook-kopers met ‘oud’ toetsenbord

Macbook Pro
Eigenlijk wisten we het al, maar nu staat het ook zwart op wit: Apple heeft zijn butterfly-toetsenbord gefixt.

De afgelopen maanden was het toetsenbord regelmatig onderwerp van gesprek en niet in positieve zin. Zelfs het kleinste stofdeeltje bleek er al voor te kunnen zorgen dat het toetsenbord niet meer werkte. Apple heeft beloofd die toetsenborden de komende vier jaar kostenloos te vervangen, maar daarmee is de kous nog niet af.

Nu blijkt namelijk uit interne documenten dat Apple het probleem bij nieuwe Macbooks verholpen heeft. De siliconenlaag onder de toetsen (ontdekt door iFixit) maakt het toetsenbord niet alleen stiller, maar houdt ook stof buiten de deur. Apple wilde dat niet bevestigen, maar MacRumors beschikt over het nodige papierwerk waarin dat wel gebeurt.

Daarin is het volgende te lezen:

Caution: The keyboard has a membrane under the keycaps to prevent debris from entering the butterfly mechanism. Be careful not to tear the membrane. A torn membrane will result in a top case replacement.

Het probleem zit ‘m er niet in dat Apple zijn toetsenbord fixt en dat ontkent. Dat zou immers nogal vreemd zijn. Apple ontkent dat het zijn toetsenbord heeft gefixt omdat het anders ook oudere Macbooks moet voorzien van een verbeterd toetsenbord. Apple vervangt die toetsenborden wel onder het reparatieprogramma, maar installeert dan doodleuk hetzelfde, slecht werkende type.

En dat is wel een kwalijke zaak, want daarmee steekt Apple eigenlijk een dikke vette middelvinger op naar iedereen die veel geld heeft betaald voor een Macbook en nu met een haperend toetsenbord zit. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *