Apple Watch: 24 april in de winkels, nog niet in Nederland

Apple Watch komt eraan: dit gaat 'ie kosten
Eindelijk is ‘ie er: de Apple Watch. Vanaf 10 april is de smartwatch te pre-orderen.

Het horloge is vanaf 10 april te bewonderen in de Apple Store en vanaf 24 april echt verkrijgbaar. Helaas zal ons land iets langer moeten wachten, maar als je hem als een van de eersten in je bezit wilt hebben, kan je hem de 24e al in Duitsland kopen. De uitrol begint namelijk in de VS, Duitsland, Engeland en Frankrijk.

De Apple Watch is verkrijgbaar in twee verschillende maten. Voor de kleinere polsen is er een kast van 38 mm, maar je kunt ook kiezen voor 42 mm. Niet geheel onbelangrijk is de batterijduur van het horloge, daar was namelijk nog niets over bekend gemaakt. De Apple Watch heeft een batterijduur van 18 uur en staat in verbinding met je iPhone via WiFi of Bluetooth. Je hoeft je iPhone dus niet altijd bij je te hebben, als je maar wel verbonden bent met hetzelfde WiFi-netwerk.

De Apple Watch verschijnt in drie verschillende uitvoeringen. De Apple Watch Sport is het basismodel, heeft een kast van geanodiseerd aluminium en is verkrijgbaar met vijf verschillende bandjes. Dit klokje heb je straks voor 399 euro om je pols als je voor de 38-mm kast gaat, de versie met de 42 mm kast kost je 449 euro.

De Apple Watch krijgt een roestvrijstalen kast en heeft een display van krasbestendig saffierglas. We hebben het dan ook over de luxere uitvoering van de smartwatch, die je kunt voorzien van drie lederen bandjes, een schakelarmband (productie van één bandje schijnt negen uur te kosten), een Milanees bandje en een bandje van fluoroelastomeer. Het instapmodel met 38 mm kast en bandje kost je 649 euro, terwijl je voor het duurste model 1249 euro kwijt bent.

Wil je de Apple Watch Edition kunnen kopen, dan moet je waarschijnlijk een hypotheek afsluiten. De horlogekast van dit model is namelijk gemaakt van 18-karaats goud. De Apple Watch Edition kost je minimaal 11.000 euro, terwijl het duurste model pas voor 18.000 euro van jou is.

[lg_folder folder=”Apple/Watch/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

8 reacties

    • @sacha: precies ik ben er ook erg benieuwd na.

      Persoonlijk blijf ik nog wat sceptisch. Ik heb even ge-Googled naar de functies om tot de conclusie te komen dat het eigenlijk niks boeiends kan.

      Bovendien heb je ook een iPhone nodig. Dus voor iemand die dat niet heeft (zoals ik zelf) ben je toch al snel 1.000euro kwijt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *