Apple weer eens in de problemen door merknaam

Apple Touch IDApple heeft zeven maanden de tijd om een andere naam voor de Touch ID te verzinnen. Volgens het Amerikaans patentbureau USPTO lijkt de naam teveel op de Kronos Touch ID.

De Kronos Touch ID is een tijdklok met vingerafdrukscanner, die al enige tijd op de markt is. USPTO geeft Apple nu zeven maanden de tijd om tot een oplossing te komen met Kronos of een nieuwe naam te bedenken voor zijn vingerafdrukscanner.

Op dit moment gebruikt het techbedrijf de vingerafdrukscanner alleen nog in de iPhone 5s. Daarnaast wordt verwacht dat Apple zijn vingerafdrukscanner ook in andere apparaten gaat integreren. Eerdere geruchten vertelden ons dat de volgende generatie iPad ook wordt uitgerust met de Touch ID.

De merknamen van Apple leveren wel vaker problemen op. Bijvoorbeeld na de aankondiging van de iPhone. Toen bleek namelijk dat Cisco diezelfde naam al eerder had vastgelegd. Daarnaast mogen Mexicaanse telecombedrijven niet adverteren voor iPhones, daar is namelijk al sinds 2003 een internetbedrijf actief onder de naam iFone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *